Λόττο ΟΠΑΠ

Το λόττο είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα παιχνίδια που διοργανώνει ο ΟΠΑΠ στην Ελλάδα. Σε αυτές εδώ τις ιστοσελίδες θα βρείτε πληροφορίες για το Λόττο του ΟΠΑΠ.

Το Λόττο παίζεται αποκλειστικά στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ και είναι ένα τυχερό παιχνίδι πρόβλεψης κληρωθέντων αριθμών (αριθμολαχείο). Οι παίκτες στο νέο δελτίο Λόττο του ΟΠΑΠ επιλέγουν έξι ή περισσότερους αριθμούς από ένα πίνακα 49 αριθμών και έναν επιπλέον αριθμό για την καινούργια κατηγορία 5+1. Το ζητούμενο είναι ο παίκτης του Λόττο να μαντέψει τους 6 αριθμούς της κλήρωσης ώστε να κερδίσει την πρώτη κατηγορία των 6 τυχερών αριθμών του λόττο που συνήθως δίνει μεγάλα κέρδη. Η κάθε στήλη-συμμετοχή στο δελτίο λόττο του ΟΠΑΠ κοστίζει στον παίκτη μισό ευρώ. Εκτός από πλήρεις στήλες ο παίκτης του λόττο του ΟΠΑΠ μπορεί να παίξει συστήματα επιλεγμένων αριθμών. Υπάρχουν τυποποιημένα συστήματα καθώς και συστήματα που μπορεί να φτιάξει ο κάθε παίκτης μόνος του.

Το Λόττο του ΟΠΑΠ προσφέρει και τζάκποτ όταν δεν υπάρχει νικητής στην πρώτη κατηγορία σε κάποια κλήρωση, τα ποσά μεταφέρονται στην επόμενη κλήρωση και αυξάνουν τα κέρδη των τυχερών. Η κληρώσεις του Λόττο του ΟΠΑΠ γίνονται κάθε Τετάρτη και Σάββατο στις 9 το βράδυ και οι παίκτες μπορούν να καταθέτουν δελτία μέχρι μισή ώρα πριν την κλήρωση. Οι κληρώσεις μεταδίδονται απευθείας από την τηλεόραση της ΕΤ1 . Τα αποτελέσματα της κλήρωσης μεταδίδονται και από το ραδιόφωνο από την ΕΡΑ ΣΠΟΡ και στην σελίδα 197 του Teletext του καναλιού της ΕΤ1. Τα αποτελέσματα των κληρώσεων του Λόττο του ΟΠΑΠ δημοσιεύονται στο ίντερνετ στο Url του οργανισμού και σε διάφορα ενημερωτικά website και ιστοχώρους που ασχολούνται με τα τυχερά παιχνίδια.